Előfizetői tartalom

"Fel kell számolnunk a roamingdíjakat"

Az Európai Bizottság megbízásából 28 ezer uniós polgár körében végzett felmérés alapján a felhasználók közel fele a másik uniós országba való utazáskor sohasem használná a mobil internetet, csupán tizedük használná ugyanúgy e-mailfiókját, mint otthon, az EU-n belüli utazáskor az emberek több mint negyede egyszerűen kikapcsolja mobiltelefonját, felhasználók milliói pedig telefonhívás helyett az sms-küldést választják. Ez alapján Neelie Kroes, az Európai Bizottság alelnöke egyszerű következtetést vont le: fel kell számolnunk a roamingdíjakat.

Nem netezünk külföldön Egy 28 000 uniós polgár körében végzett friss felmérés szerint külföldre utazáskor a roamingdíjak miatt az európaiak 94%-a a minimálisra korlátozza az olyan szolgáltatások használatát, mint például a Facebook. Az Európai Bizottság számításai szerint ezzel a távközlési vállalatok - jelenlegi árképzési stratégiájuk miatt - 300 millió ügyfelet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés