Előfizetői tartalom

A Tesla tényleg nem tud hibázni - Felrobbant az árfolyam (2.)

Ha röviden akarnánk összefoglalni a Tesla teljesítményt azt mondhatnák, hogy az elektromos-autógyártó tökéletes beszámolót tett közzé az amerikai részvénypiacok zárását követően. A menedzsmentnek a rekord eladásokon túl sikerült meghaladnia az elemzők felfokozott várakozásait, túlteljesítette a saját maga által kitűzött célokat és csupa pozitív várakozást fogalmazott meg a jövőre vonatkozóan. Ezek alapján pedig nem csoda, hogy a részvények árfolyama 15 százalékos pluszban is járt, ami egyértelmű bizonyítéka, hogy Elon Musk és csapata a legjobb úton halad. A jelentés főbb pontjai: Pozitívumok: a cég tovább növelte gépjárműveinek értékesítési darabszámát és a gyártási kapacitást; a kapacitás növekedése és a beérkező megrendelések hatására a vállalat közel 22 500 gépjárművet értékesített, túlszárnyalva saját korábbi várakozását; a Tesla árbevétele jelentősen növekedett, míg az üzemi és nettó veszteség jelentősen csökkent; a non-GAAP számviteli szabályozási rendszert alkalmazva a cég árbevétele, nettó eredménye és egy részvényre jutó nyeresége is meghaladta az elemzői várakozásokat; a (non-GAAP) bruttó fedezeti hányad 25,2 százalékos szintre ugrott, ami meghaladta az idei évre korábban tervezettet. folytatódik a cég nemzetközi offenzívája, amely hozzájárul majd a növekvő értékesítésekhez; a menedzsment csupa biztató várakozást fogalmazott meg a jövőre vonatkozóan. Negatívumok: a környezetbarát járművek értékesítéséért kapott kvótából (ZEV credit) nem származott bevétel; a GAAP számviteli szabályozási rendszert alkalmazva ismét nettó veszteséget ( 16 millió dollár) ért el a társaság, ami 13 centes egy részvényre jutó veszteséget jelentett.

A negyedik negyedév legfontosabb számai A Tesla Motors 6 892 darab Model S-t értékesített a negyedik negyedévben, ami közel megegyezett a január 14-én bejelentett 6 900 darabos eladási adattal. Az elektromos-autógyártó így összesen 22 477 darab gépjárművet értékesített tavaly, ráadásul a társaság tovább tudta növelni gyártókapacitását 600 darab gépjármű/hétre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés