Előfizetői tartalom

Csalódást okozott az OMV

Portfolio
Ma reggel tette közzé a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozó eredményeit az osztrák OMV, melyek az elemzői várakozások fényében kedvezőtlenül alakultak: a főbb eredménysorokon jelentősen alulmúlta a társaság a várakozásokat. A menedzsment ismertette előrejelzéseit, pozitív, hogy a korábban megfogalmazott középtávú kitermelési célokat megerősítették. A társaság a tavalyinál valamivel magasabb, 1,25 eurós osztalék kifizetését javasolja majd a közgyűlésnek.

Ismertette tavalyi negyedik negyedéves számait a MOL régiós szektortársa, az OMV, melyek összességében meglehetősen kedvezőtlen képet festettek, a legtöbb eredmény soron jelentősen alulteljesítette a cég a várakozásokat. Az üzemi és a nettó eredmény mintegy 30%-kal volt alacsonyabb a vártnál. Az egyes szegmenseket tekintve a fajsúlyosnak számító kutatás-termelés a legrosszabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés