Üzlet

Jó hírek repítik a Peugeot-t (2.)

Portfolio
Záporoznak a jó hírek a Peugeot-val kapcsolatban, tegnap újabb részletek láttak napvilágot a cégnél várható tőkeemelésről, míg szerdán az elemzői várakozásokat felülmúló beszámolóval rukkoltak elő a franciák - írja a Bloomberg. A hatás nem maradt el, szárnyal a Peugeot árfolyama.
Bíztató számok a Peugeot-tól

A Peugeot árfolyama több mint hat százalékos pluszban is járt szerda délelőtt, ez részben annak volt köszönhető, hogy a vállalat a francia államnak és a kínai Dongfeng Motornak köszönhetően biztosan életben marad. Ráadásul a cég által ma közzétett éves jelentés is több pozitív meglepetést tartogatott.

Jó hírek repítik a Peugeot-t (2.)
A Peugeot több mint 54 milliárd eurós árbevételt ért el, ez ugyan több mint 2 százalékos visszaesést jelentett 2012-höz képest, viszont az üzemi vesztesége 560 millió euróról 177 millió euróra csökkent tavaly. Ez elsősorban a kedvező termékmixnek, a szigorú árpolitikának, a jelentős költségcsökkentéseknek és az amortizációs költségek csökkenésének volt köszönhető. Így sikerült felülmúlni az elemzők várakozásait, akik nagyobb veszteségre számította, illetve a csökkenő üzemi szintű veszteség arra utal, hogy a vállalatnál végrehajtott reorganizációs folyamatok jó irányba viszik a komoly gondokkal küzdő francia autógyártót. A kilátásokkal kapcsolatban a menedzsment nagyon óvatos várakozásokat fogalmazott meg, véleményük szerint Európában 2 százalékkal, míg Kínában 10 százalékkal növekedhetnek az eladások idén, Latin-Amerikában és Oroszországban viszont 2 százalékos visszaesést prognosztizáltak.

Talpra állhat végre a vállalat

Egyre több információ válik nyilvánossá a PSA Peugeot Citroen tőkeemelésével kapcsolatban. Azt már a korábbi híradásokból lehetett tudni, hogy a francia autógyártó tőkeemelésében az állam és a kínai Dongfeng Motor 800-800 millió euróval járul majd hozzá. Az viszont új információ, hogy az új részvények a tegnapi záróárfolyamhoz képest 41 százalékos diszkonttal 7,5 eurón kerülnek majd kibocsátásra. Ennek köszönhetően a francia állam és Kínai második legnagyobb autógyártója 14-14 százalékos részesedésre tesz szert a vállalatban, míg a Peugeot-család részesedése szintén 14 százalékra csökken. Ez egyben azt is jelenti, hogy az örökösök elveszítik dupla szavazati jogukat az igazgatótanácsban. A leendő megállapodásnak (az ügy végére március végén kerülhet pont) még egy érdekes részlete is nyilvánosságra került, ennek értelmében egyik nagytulajdonos sem növelheti tovább a cégcsoportban a részesedését az elkövetkezendő tíz évben. Ennek a záradénak a célja az, hogy a kínaiak ne szerezhessék meg a kontrolt az autógyártó felett, amely közel 90 ezer embernek ad munkát Franciaországban.
japan01
koronvavirus
bkv troli
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Cimlap_Shell