Előfizetői tartalom

Máris itt a reakció az MNB bitcoinos figyelmeztetésére

Portfolio
A Bitcoin-híveket tegnap arculcsapásként érhette, hogy az MNB figyelmeztetést adott ki a virtuális szuperpénz használatáról, kockázatairól. A jegybanki közleményre Blummer Tamás Bitcoin szakértő máris reagált, szerinte a jegybank állásfoglalása több szempontból sem pontos. Úgy véli, sokkal inkább készpénzhez, mintsem elektronikus fizetéshez kell hasonlítani a szuperpénzt.

Ezt mondta az MNB A Magyar Nemzeti Bank szerint egyes fizetésre használható virtuális eszközök (így különösen a Bitcoin) sokkal kockázatosabbak, mint a felhasználók által már jól ismert elektronikus fizetési megoldások (pl. bankkártya, elektronikus pénz, stb.). Nincs ugyanis kibocsátójuk, nem tartoznak egyetlen ország hatóságának, jegybankjának felügyelete alá, nincsenek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés