Előfizetői tartalom

Kritikus időszak elé néznek a nyugdíjkasszák

Portfolio
A cafetériarendszer legfőbb bázisát az állami kedvezmények adják, ebből a szempontból a 2014-es év nem hoz sok újdonságot. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a tagok elsősorban az azonnali fogyasztást részesítik előnyben, semmint a hosszabb távú megtakarítási formákat, viszont van remény, hogy utóbbi szegmens felértékelődjön. Az öngondoskodást minél hamarabb el kell kezdeni, ha kifejezetten nyugdíjcélra takarékoskodunk, akkor az önkéntes nyugdíjpénztárak előnyben vannak a nyugdíjbiztosításokhoz képest, mivel kisebb költséget terhelnek a tagokra - mondta el Lehoczky László, az MKB Nyugdíjpénztár vezetője. Az intézményen belül a legnagyobb felfutást az egészségpénztár tudta felmutatni tavaly, viszont nagy lehetőséggel kecsegtet az önsegélyező pénztár elindítása is, amely többek között a devizahiteleseknek adhat segítséget.

Portfolio.hu: A cafetériarendszerben több változásra is sor került az utóbbi időszakban. Milyennek találja a folyamatokat? Lehoczky László: Valóban történtek módosítások a szabályozásban, azonban a 2014-es esztendőnek úgy indulunk neki, hogy ezek mértéke minimális. A cafetériarendszerben az ösztönzés egyik legfőbb eleme a juttatások adó- és járulékterhelése, ezen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés