Előfizetői tartalom

Több ezres elbocsátás jön a bankóriásnál

Portfolio
A JP Morgan Chase az eddig bejelentett 13-15 ezer fős elbocsátást újabb 2 ezer fővel toldhatja meg lapértesülések szerint. A bank egyrészt az automatizált folyamatokkal megspórolt munkamennyiség, másrészt a jelzáloghitelek refinanszírozása iránti alacsony kereslet miatt áldozza fel alkalmazottait a gazdaságosság oltárán - számol be a CNBC.

Néhány ezerrel több alkalmazottól válhat meg a JP Morgan, a korábbi 13-15 ezer helyett 15-17 ezerre rúghat a tervezett elbocsátások száma. A bank egyébként jelenleg több mint 250 ezer embert foglalkoztat. A mai éves részvényesi közgyűlésen jelenti be a bank pontos terveit az elbocsátásokkal kapcsolatban. A fiókokat várhatóan kevesebb alkalmazottal működtetik majd, a cél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés