Előfizetői tartalom

Biztos kézzel termeli a készpénzt a Nyomda (2.)

Portfolio
A fontos profit sorok többségén az elemzői konszenzust felülmúló számokkal rukkolt elő az ANY Biztonsági Nyomda (korábbi nevén Állami Nyomda) a 2013. negyedik negyedéves gyorsjelentésében közzétett számok alapján, a nettó profit soron két számjegyű volt a növekedés a bázisidőszakhoz képest. A növekedést a negyedévben az alacsonyabb marginnal rendelkező nyomtatványok és hagyományos nyomdatermékek biztosították, de nőtt a kártyagyártás megszemélyesítés üzletág és az export is. A gyorsjelentés főbb pontjai: - 50 forintra hízott az egy részvényre jutó profit, ebből tartható a tavalyi 43 forintos kifizetés; - nőtt az export; - a fedezettségi mutatók is javultak a bázishoz képest; - a készpénzállomány továbbra is szépen hízik, a rekordtól éppen csak elmaradt; - az elemzők által várt 2013-as EPS-t (49 forint) sikerült (minimálisan) túlteljesíteni. A gyorsjelentés következtében a hétfői kereskedés során legfeljebb mérsékelt emelkedéssel számolhatunk. A cég legnagyobb értéke még mindig a stabil készpénztermelő képessége, ehhez felzárkózni látszik a növekedési lehetőség is, az árazása viszont a szektorhoz képest már nem tekinthető alacsonynak, így a további emelkedés limitált lehet.

A várakozások és a tény számok összevetetését tartalmazó táblázatból az látszik, hogy a Portfolio.hu által összeállított konszenzushoz képest minden profitsorok többségben a várt feletti értékeket találunk, kivételt csak az EBITDA jelent, ahol minimális volt az alulteljesítés.Árbevétel Árbevétel soron a bázishoz viszonyítva 5%-kal magasabb számot tett közzé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés