Előfizetői tartalom

Csődbe ment az egykori legnagyobb Bitcoin-tőzsde

Portfolio
Az egykor volt legnagyobb Bitcoin-tőzsde, az MT Gox elismerte, hogy ügyfeleiktől 750 ezer, saját vagyonukból 100 ezer Bitcoint loptak el pénzügyi csalók - derül ki a tőzsde weblapján megjelent közleményből. A csődeljárás alá került tőzsde összes eszköze alig több mint a követeléseik felét teszi ki. Az MT Goxnál azon dolgoznak, hogy mielőbb kártalanítsák az ügyfeleket, és ezután helyreállítsák a normális működést, de igencsak kérdéses, hogy ez sikerülhet nekik.

A japán MT Gox BTC-tőzsde a világ legnagyobb forgalmú börzéje volt néhány héttel ezelőttig, amikor felröppent a később beigazolódott pletyka, hogy hamis tranzakciókkal zavarták meg hackerek a tőzsde számlavezető rendszerét, és Bitcoinok ezreit lopták el. Az MT Gox nem sokkal később leállította a kifizetéseket, majd múlt kedden a kereskedés is teljesen leállt. Az utolsó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés