Előfizetői tartalom

Rekord év után újabb rekord jöhet az amerikai napenergia-piacon

Portfolio
A Solar Energy Industries Association (SEIA) elemzése szerint az előző évben rekord mennyiségű napenergia-kapacitást telepítettek az USA-ban. A növekedésből bár mindhárom szektor kivette a részét, különösen az ipari és a lakossági szegmens volt igen aktív. Bár 2013 is rendkívül jól sikerült, idén még jobb évre számít a szervezet.

A Solar Energy Industries Association éves elemzése szerint az Egyesült Államokban az újonnan telepített kapacitások 36 százalékát szél- és napenergia adta, ez jelentős visszaesés az előző évi 51 százalékhoz képest. A napenergia azonban jelentősen, 19 százalékponttal növelte részesedését az új kapacitásokon belül. Az előző évben 4,75 GW új napenergia-kapacitást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés