Előfizetői tartalom

Rezsi: több fejlesztési díj esetében csökkennek a fogyasztói terhek

Portfolio
A kormány a mai ülésén tárgyalt a rezsicsökkentéssel kapcsolatos további lépésekről. Döntött arról, hogy a lakosság a civil szervezetek, az önkormányzatok és a vállalkozások számára a teljesítménybővítés, a fejlesztési hozzájárulás, a hálózat bővítés, csatlakozás, bekötés, mérőhely kialakítással kapcsolatos területeken, a méltányos tehermegosztást tűzi ki célul. Ez azt jelenti, ahol eddig a fogyasztót terhelték a költségek, ott a jövőben a szolgáltatót terheli a költségek minimum 50%-a - olvasható a kormány közleményében.

"A fentiek alól kivételt képeznek azok a területek, ahol a fogyasztót már eddig is nagyobb kedvezmény, vagy teljes díjmentesség illette meg. Például a villamosenergia tekintetében a lakosság esetében 32 amper igényig a csatlakozás díjmentes. Ezen igény túllépése esetén többletdíj keletkezik, amelyre vonatkozik a fentiekben a szolgáltatót terhelő minimum 50 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés