Előfizetői tartalom

Tűz alatt a magyar részvénypiac

Portfolio
Az idei év meglehetősen gyengén alakul eddig a magyar tőzsdén, a BUX láthatóan lemaradó a fontosabb régiós indexek között, az eladói nyomás pedig az orosz-ukrán feszültségek hatására csak fokozódott az utóbbi két hétben. A magyar részvénypiac jelenleg a hosszú távú átlagnál alacsonyabb értékeltség mellett forog, a törökökhöz hasonló árfolyam/eredmény szorzókkal. Az alábbiakban összeszedtük a fontosabb hazai nagypapírok kapcsán az esés főbb okait.

Azok után, hogy a fejlődő piacok a tavalyi évben látványosan lemaradtak a fejlettek mögött, az idei év sem hozott eddig ebben változást, sőt, a Fed eszközvásárlási programjának szűkítése és az orosz-ukrán válsághelyzet hatására az eladói nyomás csak fokozódott. A régión belül a befektetők különösen büntetik Magyarországot, a BUX index esése szembetűnő, év eleje...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés