Előfizetői tartalom

Ukrajna miatt szenvedhetnek a légitársaságok

Portfolio
Csökkentette a légiközlekedési szektor idei nyereségére vonatkozó előrejelzését a Nemzetközi Légi Szövetség (IATA). Jelenleg 5%-kal várnak alacsonyabb nettó profitot iparági szinten, mint három hónappal ezelőtt. Az ok a fejlődő piacok lassulása és az ukrán válság, ami a geopolitikai feszültségek miatt felfelé hajthatja az olaj árfolyamát.

Gyengébb évet zárhatnak a légitársaságok idén, mint amire korábban számítottak - derül ki a Nemzetközi Légi Szövetség (IATA) legfrissebb előrejelzéseiből. Bár a bevételvárakozását 2 milliárd dollárral felfelé módosította a szövetség, ugyanakkor az iparág éves nettó eredményére vonatkozó prognózisát 5%-kal csökkentette. Decemberben még 19,7 milliárd dolláros...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés