Előfizetői tartalom

Drága és veszteséges - Ezért a cégért megvesznek a befektetők

Portfolio
A Castlight Health nevű technológiai vállalat részvényeiért egyszerűen megőrülnek a befektetők, pedig a társaság nem túl olcsó. A cég alig termel bevételt, a menedzsment szerint még a következő években sem lesz nyereséges, és a kibocsátási ár alapján az árbevételének több mint harmincszorosa a vállalat piaci kapitalizációja, ez azonban nem érdekli a befektetőket, már az első nap 150 százalékot emelkedett az árfolyam. De mitől ilyen jó a sztori?

Újabb vállalat őrjítette meg a befektetőket Újabb technológiai társaság részvényeit vezették be múlt pénteken a New York-i tőzsdére. A 16 dolláron kibocsátott Castlight Health-papírok kereskedése 37,5 dolláron indult, és egészen 42 dollárig emelkedett az árfolyam, végül 39,8 dolláron zártak a részvények, ami a kibocsátási árhoz képest 149 százalékos emelkedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés