Előfizetői tartalom

Nem fogadják el devizaként a Bitcoint Amerikában

Portfolio
Az amerikai adóhatóság több hónapos vizsgálat után úgy döntött, hogy a Bitcoin nem tekinthető hagyományos devizának, sokkal inkább egy vagyontárgynak. Ilyen formában a befektetőknek adózniuk kell a nyereség után, sőt az adóbevallásukba is szerepeltetniük kell bizonyos információkat. Nem beszélve arról, hogy a rendszer legtöbb tagjának (például kereskedőknek, bitcoin-bányászattal foglalkozóknak) egyéb előírásoknak is meg kell felelniük - írja a MarketWatch.

Az amerikai hatóság (IRS) most először nyilatkozott arról, hogy miként is tekintenek pontosan a virtuális pénzekre, így az óriási érdeklődésre számon tartott Bitcoinra. A mai bejelentés szerint a Bitcoin adózási kérdésekben nem tekinthető devizának, sokkal inkább egy vagyontárgynak, ezért olyan adózási szabályok érvényesek rá, mint például a részvényekre. Az IRS már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés