FONTOS Távozik pozíciójából Putyin jobbkeze, heves harcok dúlnak Harkivnál – Ukrajnai háborús híreink hétfőn
 
Előfizetői tartalom

Megveszi a magyar állam az Antenna Hungáriát

Portfolio
Az “Antenna Hungária" Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt. (Antenna Hungária) száz százalékos részvénycsomagjának megvételéről írt alá adásvételi szerződést 2014. március 26-án a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) kizárólagos tulajdonában álló NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) a francia műsorszóró szolgáltatást ellátó TDF S.A. (TDF) leányvállalatával. A szerződés értelmében az Antenna Hungária 2014. május 30. napjával a kormányzati informatikai és távközlési üzemeltetést, valamint szolgáltatást ellátó állami társaság, a NISZ tulajdonába kerül - áll a NFM közleményében.

A tranzakció - amely magában foglalja a részvényátruházást és a TDF által az Antenna Hungária részére nyújtott tulajdonosi kölcsön kiváltását - összesen 55,9 milliárd forintra (körülbelül 180 millió euróra) értékeli az Antenna Hungáriát, melynek a módosított EBITDA-ja (a megszűnt analóg TV sugárzást kivéve) a 2014. március 31-i pénzügyi évet bezáróan 5,59 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés