Üzlet

Nyugdíjrendszer: hamarosan megtörhet a csend

Portfolio
Nagyon oda kell figyelnie a biztosítási piacnak a nyugdíjcélú termékek költségszintjére, nehogy kiderüljön később, hogy ezek is túl drágák az ügyfeleknek - hívja fel a figyelmet Holtzer Péter. A nyugdíjszakértő szerint a következő évek élénkebb vitát hozhatnak a magyar nyugdíjrendszer jövőjéről, mint az elmúlt négy év.
A nyugdíjbiztosítások január 1-jétől élő adókedvezménye biztosan segíteni fog abban, hogy elérjen új ügyfeleket, akik eddig nem nagyon takarékoskodtak nyugdíjcélra, vagy nem eléggé - véli Holtzer Péter. Kérdés viszont, hogy mennyire talál meg olyanokat, akik egyébként viszonylag jól keresnek, kevésbé lenne problémájuk a nyugdíjjal, illetve azokat, akik már ma nehezebb helyzetben vannak ebből a szempontból.

Azt a típusú struktúrát, amely adókedvezményt ad, nem feltétlenül preferálja Holtzer Péter, mert azt gondolja, hogy pont azokra céloz, akiknek erre kevésbé van szükségük. Összességében jót fog tenni a piacnak az adókedvezmény, hisz több nyugdíjmegtakarítás lesz, az viszont már egy másik kérdés, hogy hová lő a rendszer, hogy találja meg az ügyfeleket.

A biztosítási piac nagyon ki van éhezve egy ilyen típusú új termékre, ezért erőteljesen értékesítik majd őket - ez már az első hónapokban is látható volt. Arra azonban oda kell majd figyelnie a piacnak, hogy milyen költségek mellett teszi ezt. Figyelnie kell a szektornak, hogy miközben elér létező és új ügyfeleket, és értékesít nekik 10-20 éves termékeket, nehogy kiderüljön később, hogy ez a termék is túl drága volt, ahogy erre az elmúlt években már volt példa. A szabályozás-önszabályozás mezőben ezért kiegyensúlyozottan érdemes mozogni - hívja fel a figyelmet a nyugdíjszakértő.

A választások után Holtzer várakozásai szerint többet fogunk hallani arról, hogy a nyugdíjpolitikát illetően milyen elképzelések léteznek. Az elmúlt négy évben a magán-nyugdíjpénztári szektor beszántásán túl nem sok minden történt: a fontos, apró változások mellett lényegi változásokra nem került sor. Ez a jövőben másképp lesz, többet fogunk beszélni arról, mi mindent kellene tenni. Sok minden előjöhet azokból a munkákból, amiket még 2010 előtt végeztek a nyugdíjszakértők, és amikről nem sok szó esett az elmúlt években a közbeszédben.


Mystery_Hotel_Budapest - 8
IMG_20190910_155319
A River Estates irodaháza többek között a DIGI kábeles mûsorszolgáltató székhelye a XIII. kerület, Váci út 35-ben.
An electrical charging port sits on the bodywork of a Kuga Vignale hybrid automobile displayed during a Ford Motor Co. launch event in Amsterdam, Netherlands, on April 2, 2019.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
posterminal bankkartya card