Előfizetői tartalom

Brutális a szakadék a gazdagok és a szegények között

Portfolio
A vártnál is rosszabb a helyzet a társadalmi egyenlőtlenségek terén az Oxfam szerint, szinte hihetetlen, de a leggazdagabb 67 ember vagyona ugyanakkora, mintha a világ lakosságának szegényebbik felének a vagyonát összeadnánk. A szervezet beavatkozást sürget, az IMF és a Világbank figyelmét is felhívták arra, hogy nem elegendő megmaradni a szavak szintjén, ajánlásokra van szükség és komplett stratégia kidolgozására. Mindez azért is nehéz, mert a sok országban látott megszorítások csak rásegítenek a társadalom kettészakadására - áll az intézmény közleményében.

Az Oxfam International januárban tette közzé azt a jelentést, amelyből kiderült, hogy óriási jövedelmi egyenlőtlenség van a világban, a számításaik szerint a világ leggazdagabb 85 embere ugyanakkora vagyonnal bír, mint a világ népességének szegényebbik fele. A Forbes által közzétett milliárdosokat tartalmazó lista alapján viszont az Oxfam felülvizsgálta a számításait...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés