Előfizetői tartalom

Pattanásig feszült az orosz-ukrán helyzet

Portfolio
Folyamatosan érkeznek a hírek az orosz-ukrán gázhelyzetről. A Kreml már egy-két "gáztöltényt" ki is lőtt Ukrajnára, de a jelek szerint hamarosan a "gázágyú" is elsülhet. A héten már Putyin arra figyelmeztetett, hogy leállhatnak a nyugati szállítások. Ukrajna több mint 2 milliárd dolláros gázszámlával tartozik Oroszországnak. Moszkvának vagy kezd elfogyni a türelme, vagy politikai hasznot remél a gázfegyver bevetésétől.

Miközben egyre több olyan jellegű információ lát napvilágot a nyugati sajtóban, hogy Oroszország újabb katonai akciókra készülhet Ukrajnában, addig a gazdasági fegyverarzenálból már egy-két "töltényt" ki lőtt a Kreml Kijevre. Az orosz vezetés az elmúlt héten ugyanis két napon belül két alkalommal is megemelte az ukránoknak szánt földgáz árát, ezzel a télen érvényes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés