Előfizetői tartalom

Árat emel a Netflix!

Portfolio
Jelentős bevétel-és profitnövekedésről számolt be a Netflix tegnap este, a tőzsdék zárását követően közzétett első negyedéves gyorsjelentésében. A társaság felülteljesítette az elemzői várakozásokat, ennek eredményeként a részvények közel 7%-os pluszba ugrottak a zárás utáni kereskedésben. A cég négy éve először áremelést jelentett be a szolgáltatásaira. A gyorsjelentés főbb pontjai: Amerikai előfizetői száma 2,25 millió fővel, külföldi előfizetői száma pedig 1,75 millió fővel emelkedett az első negyedévben. Bevételei 24%-kal ugrottak meg az előző év azonos időszakához viszonyítva. A profit tekintetében jelentős javulásról számolt be a társaság: 5 centről 86 centre emelkedett az egy részvényre jutó eredménye. A második negyedévre további profitbővülésre számít a menedzsment: egy részvényre jutó eredménye duplázódhat.

Ugrik a nyereség Kétszámjegyű bevételnövekedésről számolt be a Netflix az első negyedévre az előző év azonos időszakához viszonyítva - derült ki a társaság tegnap este közzétett gyorsjelentéséből. A bevétel szintjén az elemzői várakozásoknak megfelelően teljesített a cég, profitja azonban felülmúlta a konszenzust. A bázisidőszakhoz képest jelentős javulást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés