Előfizetői tartalom

Putyin doktorija is intő jel lehet a világ számára

MTI
Az európai energiaunió megteremtéséről és az orosz gázmonopólium megtörésének szükségességéről ír a Financial Times európai kiadásának keddi számában Donald Tusk lengyel miniszterelnök. E közben Ed Davey brit energiaügyi miniszter a The Times-nak úgy nyilatkozott, hogy Oroszországot meg kell akadályozni abban, hogy hatalmas energiahordozó-készleteinek felhasználásával "túszul ejtse" a világot.

A lengyel kormányfő ismét energiaunióról beszélt Tusk a tekintélyes brit gazdasági és politikai napilap hasábjain megállapítja: a túlzott függés az orosz gáztól legyengíti Európát, amire szerinte az a megoldás, ha a monopolhelyzetben lévő Oroszországgal szemben egy egységes európai testület tárgyal és dönt a gázvásárlásról, és létrejön az energiaunió. "Ha...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés