Előfizetői tartalom

Minden korrekció jó vételi lehetőség

Portfolio
A második negyedévben lényegesen javulhat az amerikai gazdaság teljesítménye, az EKB pedig kommunikációjában tovább egyengetheti az útját az európai "QE"-nek - mindez az EUR/USD kurzus tetőzését eredményezheti. A legjelentősebb kockázat változatlanul az ukrán-orosz konfliktus, amely gátolhatja a kockázatos eszközosztályok további emelkedését. Összességében a stratégiai szemléletünk nem változott, az esetleges korrekciós időszakokat vételi lehetőségként értelmezzük a tőkepiacokon, és továbbra sem látjuk indokoltnak a feltörekvő piacok felülsúlyozását - fogalmazott Pallag Róbert, a Generali Alapkezelő befektetési vezetője a Generali Investments globális stratégiáját közvetítve.

Számos indikáció alapján az amerikai gazdaság gyenge első negyedéves teljesítményét átmenetinek értékeljük, és elsődlegesen az exportszámokban várunk érdemi erősödést. A Fed döntéshozói folytathatják a kötvényvásárlási program ütemének mérséklését, amely az év második felétől kezdve felerősítheti a kamatemelési várakozásokat. A világ vezető gazdaságának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés