Előfizetői tartalom

Figyelmeztetést adott ki a Bitcoin miatt a felügyelet

Portfolio
Amerikában a tőzsdefelügyelet felhívása szerint a Bitcoin potenciális veszélyforrást jelent a befektetők számára, ugyanis az ügyfelek csalók célpontjaivá válhatnak. Az újdonság ereje miatt a az emberek kevésbé szkeptikusak, így minden további nélkül felhasználhatják a virtuális pénzt a csalók piramisjáték felépítésére. Mivel a Bitcoin nem törvényes fizetőeszköz, garanciát sem kaphatnak a befektetők, hogy legalább a pénzük egy részét viszontlátják - írja a MarketWatch.

Az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC a mai napon a befektetők számára figyelmeztetést tett közzé, amelyben azt taglalják, hogy melyek a potenciális kockázatai a Bitcoinnak és az egyéb virtuális devizáknak. Az elemzés szerint a Bitcoin-befektetések esetén az ügyfeleknek fokozott csalási kockázattal kell szembenézniük, fennáll a lehetősége annak, hogy a felhasználók csalók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés