Előfizetői tartalom

Oda a Tesla varázslat - Zuhan az árfolyam (3.)

Szandányi Levente, CEFA
Ezúttal nem sikerült a bravúr Elon Musk és csapatának, az eladások egyelőre pörögnek, viszont az agresszív nemzetközi terjeszkedés kezdi megbosszulni önmagát. Az amerikai részvénypiacok zárása után közzétett első negyedéves számokra a befektetők idegesen reagáltak, az árfolyam 7 százalékot zuhant. A jelentés főbb pontjai: Pozitívumok: 6 457 darab Model S-t értékesítettek az első negyedévben, ami megegyezett az elemzői várakozásokkal; rekord szintre (7 535 darab) ugrott a gyártás és a gyártókapacitás; a cég árbevétele, üzemi és nettó eredménye növekedett év/év alapon; az egy részvényre jutó nyereség (non-GAAP) 12 cent volt, ami hajszállal nagyobb volt az elemzői várakozásoknál; a második negyedévben tovább növekedhet az értékesítés; idén több mint 35 000 Model S találhat gazdára; a Model X projekt a terveknek megfelelően halad; a "Gigagyár" 2017-ben kezdheti meg a gyártást; a menedzsment továbbra is hisz a 28 százalékos bruttó fedezet (non-GAAP) elérésében. Negatívumok: A cég árbevétele, nettó eredménye és egy részvényre jutó nyeresége is jócskán elmaradt az elemzői várakozásoktól a GAAP számviteli rendszere szerint; Az értékesítési, általános és adminisztratív költségek tovább nőttek az agresszív terjeszkedés hatására; ezen a soron további növekedésre számít a Tesla az idei beruházások hatására.

Az első negyedév számokban A Tesla Motors 6 457 darab Model S-t értékesített az első negyedévben, ami közel megegyezett az elemzők által várt 6 429 darabos eladási adattal. Jó hír, hogy az észak-amerikai megrendelések 10 százalékkal növekedtek, holott sokan a kereslet visszaesésére számítottak már. Ráadásul a társaság tovább tudta növelni gyártókapacitását 700...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés