Előfizetői tartalom

Ökölcsata a bankoknál a fejlesztésre szánt pénzekért

Portfolio
A bankoknál kemény verseny folyik azért, hogy a szűkre szabott IT-büdzsékből melyik üzleti területeken költsék el a befektetésre szánt pénzt. Pedig az IT-beszállítók szerint az örökölt, akár 30 éves banki alaprendszerek rendkívül megnehezítik a fejlesztéseket, ezért ezek cseréjét minél előbb meg kellene ejteni. A technológiai fejlődés kikényszeríti a folyamatos alkalmazkodást, de ez egyelőre csak a rendszerek frissítésében, és nem teljes cseréjében merül ki - hangzott el a Portfolio Pénzügyi IT konferenciájának első panelbeszélgetésén.

Eddig a pénzintézetek mindent úgy közelítettek meg, hogy a banki alaprendszertől indultak, erre építették fel az összes további front-endet, alkalmazást, új technológiát. Vinnai Balázs, a Mysys Digital Banking Channels vezetője szerint ezt éppen fordítva kellene felépíteni, ugyanis ha a banki alaprendszerek nem tudják kiszolgálni a modern front-end fejlesztési igényeket...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái