Előfizetői tartalom

Kóka: nagy lehetőség a virtuális pénz és a mobilfizetés

Portfolio
A virtuális pénzek lehetővé teszik, hogy fizikai közvetítőközeg nélkül valósuljon meg a fizetés a vásárló és a kereskedő között - mondta a Portfolio.hu-nak adott videóinterjújában a Bitcoin kapcsán Kóka János, a Cellum Global Zrt. vezérigazgatója. Rámutatott arra is, hogy az új fizetési megoldások egyre több szolgáltatás igénybevételét teszik kényelmessé és egyszerűvé.

A virtuális pénzek terjedése egy nagyon izgalmas diskurzust nyit meg, amelynek az egyik vége egy nemzetközi monetáris összefüggésrendszer, a másik vége pedig arról szól, hogy miként lehet az ügyfelek bankszámlájáról a kereskedők bankszámlájára pénzt áttenni hagyományos, fizikai közvetítő eszközök nélkül. A leggyakoribb hagyományos fizetőeszköz maga a bankjegy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés