Előfizetői tartalom

Nagy üzletről csúszott le Budapest

Portfolio
Úgy tűnik, elérhető közelségbe került a Wizz Air régóta emlegetett tőzsdei bevezetése, a társaság jelzése szerint kedvező esetben rövidesen közzétehetik az IPO részleteit is. Az végérvényesen eldőlt, hogy a célpont nem Budapest, a vállalat Londonban megy tőzsdére, elsősorban egy intézményi befektetőknek szóló kibocsátás keretében. A magyar tőzsde méretét tekintve komoly kibocsátásról csúszott le, becsléseink szerint a Magyar Telekomnál nagyobb vállalat lehetett volna a Wizz Air piaci kapitalizáció tekintetében. A becsült kapitalizáció és a tervezett 200 millió eurós forrásbevonás ismeretében a tulajdonosok a cég mintegy 10%-át tervezik értékesíteni. Az időzítés alapvetően jónak tűnik, a piaci környezet támogató, a vállalat eredményei pedig jelentősen javultak a legutóbbi lezárt évben.

Az utóbbi egy évben meglehetősen sok pletyka röppent fel a Wizz Air tőzsdei bevezetésével kapcsolatban, egészen mostanáig azonban mindez csak találgatás volt. A vállalat ma hivatalos szándéknyilatkozatot tett közzé, melyben leírják, hogy Londonban szeretnének tőzsdére menni, az elsődleges kibocsátás keretében pedig 200 millió euró forrást vonnának be a működésbe. A cég...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés