Előfizetői tartalom

Jó áron mehet el a Wizz Air

Portfolio
Tegnap jelent meg a hivatalos hír, hogy a Wizz Air Londonban kíván tőzsdére menni, a kibocsátás részleteit, az árazást egyelőre nem ismerjük. A jelenlegi piaci értékeltségi mutatók alapján azonban a Wizz Air is jó eséllyel magas árazás mellett mehet el, a diszkont légitársaságokat ugyanis prémiummal értékeli a piac. Ez vizsgálódásaink szerint elsősorban a kiemelkedő profitabilitással indokolható: a bevételek elmúlt években látott felfutásával és a költségek alacsonyan tartásával a marginok kitágultak. Az elemzői várakozások alapján pedig az átlag feletti jövedelmezőség a jövőben is fennmaradhat.

Egyre nagyobb figyelem övezi a hivatalos tőzsdei bevezetési szándéknyilatkozatot követően a Wizz Air-t, s bár egyelőre a kibocsátás pontos részleteit még nem közölte a vállalat, a jelenlegi piaci árazások alapján lehet következtetni arra, hogy mekkora lehet a tőzsdei kapitalizációja a vállalatnak a nyilvános piacon való megjelenést követően. Tegnap ezt mi is megtettük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés