Előfizetői tartalom

Az áruházadból lesz a bankod - Te is váltanál?

Portfolio
Durván tízből négy fiatal ügyfél szívesen bankolna a PayPalnál vagy a Square-nél, és minden harmadik választaná mobilszolgáltatóját vagy egy áruházláncot új bankjának Észak-Amerikában - írja a Financial Times. Egyre több nem hagyományos szereplő tör a bankok babérjaira, ráadásul ehhez nem is feltétlenül szükséges kiépített fizikai fiókhálózat. Te is váltanál?

Nem feltétlenül kellenek fiókok ahhoz, hogy egy cég bankként sikeres legyen: a 18-34 éves kanadaiak és amerikaiak 40 százalékának nem jelentene problémát egy olyan bankra váltania, amely nem rendelkezik fiókkal - derül ki az Accenture kutatócég friss felméréséből. Az sem feltétlenül zavarja őket, ha nem egy nagy múltú banknál, hanem egy áruháznál, fizetési szolgáltatónál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés