Előfizetői tartalom

Nagyapám már régen tudta - Prémium márka lesz a Skoda!

Szandányi Levente, CEFA
Nagyapám szeme fénye egy 120L-es Skoda volt, gyerekkoromban mindig mondogatta, príma kis járgány ez, gyanítom már akkor tudta azt, amire a németek még csak most kezdenek majd építeni. A Volkswagen-csoport ugyanis nagy lépésre szánta el magát: bejelentette, hogy Indiában újrapozícionálják a Skodát, a jövőben már a prémium kategóriában fog versenyezni a vásárlók kegyeiért a csehek büszkesége. A cégcsoporton belül régóta téma az egyes márkák fogyasztói térben történő elhelyezése, bár kezdetben a Skodát és a Seatot is a széles tömegek számára akarták olcsón kínálni, mára ez a helyzet nagyban megváltozott.

A prémium szegmensben fog szerepelni a Skoda A döntés azután született, hogy a Honda beszüntette két prémium modelljének (Civic, Accord) az értékesítését Indiában. Az így keletkezett piaci rést pedig kellően vonzónak találták a Volkswagen stratégiái ahhoz, hogy újragondolják a Skodával kapcsolatos terveiket az országban. Az igazsághoz ugyanakkor az is hozzátartozik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés