Előfizetői tartalom

Erről megegyeztek: gáz lesz Ukrajnában

MTI
Oroszország és Ukrajna megállapodott a földgáz jövőben fizetendő áráról és az ukrán tartozás törlesztésének ütemezési tervéről - közölte hétfőn Günther Oettinger uniós energiaügyi biztos az orosz és ukrán energiaipari miniszterekkel - az orosz Gazprom és az ukrán Naftogas vezetőinek jelenlétében - folytatott tárgyalást követően.

Günther Oettinger tájékoztatása szerint a felek a héten vagy a jövő héten még folytatják az egyeztetéseket. A Gazprom és a Naftogas néhány nap türelmi időt kért a javaslat tanulmányozására, a részvényesekkel való konzultációra. A megállapodásnak köszönhetően azonban a Gazprom garantáltan folytatja ukrajnai gázszállításait és a további tárgyalások ideje alatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés