Előfizetői tartalom

Szeressük vagy ne szeressük az oroszokat?

Ha nagyon távolról nézzük, az orosz részvények elképesztően olcsóak. Ez azonban nem véletlen: a nagy orosz cégek részben még mindig állami tulajdonban vannak, a politika kénye-kedve szerint használja őket céljai elérésére, a befektetők érdekeire pedig egészen magasról tesz az orosz vezetés. A helyzet az orosz-ukrán konfliktus elmérgesedésével tovább romlott, az orosz részvénypiac látványosan alulteljesítő volt más tőzsdékhez képest. Az elmúlt hetekben azonban fordulat látszik, a 2009 óta tartó tőzsdei rali mostani szakaszában már a kifejezetten kockázatos orosz részvényeket is elkezdték venni a befektetők. De mire?

Megtalálták az orosz részvényeket Az orosz részvénypiac a 2009-es tőzsdei mélypontok elérése óta a befektetők egyik kedvence volt, 2011-ig az orosz tőzsde jobban szerepelt, mint a fejlett és fejlődő piacok egésze, azóta, főleg tavaly ősz óta viszont alulteljesítenek az orosz részvények. Az elmúlt hetekben azonban az orosz részvényeket is megtalálták a befektetők.Pozitívumok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés