Előfizetői tartalom

Adóelkerülés miatt vizsgálódnak - Milliárdos a tét

Portfolio
Vizsgálja az Európai Bizottság az Apple írországi adófizetési szokásait - adta hírül az ír állami televíziócsatorna. Az amerikai Szenátus tavaly azzal vádolta meg az Apple-t, hogy milliárdokat spórolt az adófizetésen, kihasználva a kiskapukat. A nagy technológiai vállalatok adózása már régóta szálka az európai hatóságok szemében, sokan közülük ugyanis európai leányvállalatokon keresztül fizetnek adót, így megkerülve a magas amerikai vállalati adókulcsot.

Európába jönnek adót elkerülni a technológiai cégek Régóta szálka az európai hatóságok szemében az, hogy sok nagy amerikai technológiai cég európai leányvállalatokon keresztül adózik, elkerülve így a magas, 35%-os amerikai társasági adókulcsot. Mi a trükk? A legismertebb ilyen adóoptimalizálási taktika a "dupla ír - holland szendvics" néven ismert. Ezt alkalmazza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés