Előfizetői tartalom

Dollármilliárdokért veszik részvényeiket a vállalatok

Portfolio
Szépen emelkedik Amerikában a vállalati saját részvény vásárlások összértéke, mely a tavalyi évben már a válság óta megfigyelt legmagasabb szintre nőtt, persze a 2007-ben látott csúcsok még így is odébb vannak. A növekvő visszavásárlási aktivitás racionális lépés lehet a vállalatok részéről egy olyan környezetben, mint a mostani, melyet összességében alacsony növekedés jellemez. A piac ugyanakkor egyre kevésbé díjazza az ilyen típusú tranzakciókat, a legaktívabb visszavásárló cégek teljesítményét leképező S&P 500 Buyback Index év eleje óta már alulteljesítő az S&P 500-hoz képest (azt követően, hogy tavaly masszív felülteljesítést mutatott).

Nagy tételben veszik magukat a vállalatok A tavalyi év negyedik negyedévében 129,4 milliárd dollárra emelkedett a részvény visszavásárlások összértéke az S&P 500 vállalatoknál, ami 1%-kal magasabb a megelőző negyedévi értéknél. A tavaslyi év egészét nézve pedig 19%-os növekedés figyelhető meg, a részvény visszavásárlások összértéke 475,6 milliárd dollárt tett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés