Előfizetői tartalom

Eljött a nagy nap - A következő 15 év a tét a Magyar Telekomnál

Ma nyújthatják be a jelentkezésüket a hazai mobilcégek a több frekvenciasávot is érintő frekvenciahasználati jogosultságok megszerzésére. A tét nem kicsi: a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone által fizetett díj összesítve meghaladhatja a 100 milliárd forintot. Az alábbiakban összegyűjtöttük a témával kapcsolatos legfontosabb kérdéseket és válaszokat.

Mire pályáznak a szolgáltatók? Az NMHH a digitális átállással (megszűnt a földfelszíni analóg televízió műsorszórás) a 800 MHz-es sávon felszabaduló, illetve a 900, 1800, 2600 MHz-es és a 26 GHz-es frekvenciasávokon eddig nem használt blokkokból értékesít. Összesen 9 csomagban értékesít a hatóság frekvenciablokkokat. A szolgáltatók a frekvenciák használatára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés