Előfizetői tartalom

120 millió svájci frankos rendelést kapott a Stadler Azerbajdzsánban

Portfolio
Összesen 30 háló- és étkezőkocsi gyártására kapott megrendelést a Stadler Rail az Azerbajdzsáni Nemzeti Vasúttársaságtól (ADY). A svájci vasúti járműgyártónak ez az első azeri megbízása, amely egyben jelentős mérföldköve a FÁK piacokat célzó stratégiájának. A 120 millió svájci frank értékű szerződés a kocsik gyártása mellett egy átfogó pótalkatrész csomagra és a karbantartó személyzet oktatására is kiterjed. A kocsik a Baku-Tbiliszi-Isztambul vonalon üzemelő szerelvények részeiként fognak közlekedni. Az akadálymentes átlépést Grúzia és Törökország között a járművek speciális nyomtávváltós forgóváza teszi lehetővé. A megrendelés öt különböző típusú, magas színvonalú belső kialakítással rendelkező kocsit foglal magába. A szerelvényeket a Stadler Svájcban, az altenrheini üzemében fogja gyártani.

A különleges, állítható nyomtávú forgóvázaknak köszönhetően a kocsik mind a széles nyomtávú FÁK országok (1.520 mm), mind a standard nyomtávú európai országok vonalain (1.435 mm) képesek lesznek üzemelni. A tervek szerint a forgóváz átállítás a török-grúz határmenti Akhalkalaki városánál történik majd, így oldva meg a szerelvények akadálymentes közlekedését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés