Előfizetői tartalom

Bármelyik céget államosíthatják, amelyik beleillik a rezsitervbe

MTI
Seszták Miklós elmondása szerint az állam következő célpontja a Főgáz további részesedésének megszerzése lehet, de gyakorlatilag bármelyik közműcéget megvehetik. A miniszter kijelentette, hogy van hatástanulmány Paks 2-ről, és közzétettek minden, a nyilvánosságra tartozó információt, amely nem sérti a közérdeket. A nemzeti fejlesztési miniszter a Hír TV-nek arról is beszélt, hogy Paks 2 nem fog drágábban termelni, sőt kimutatásaik szerint az egyik legolcsóbb energiaforrás lesz.

A közműszolgáltatásokról szólva kifejtette: a villany- és a gázszolgáltatások esetében no-profit, a víz- és csatornaszolgáltatás esetében nonprofit szolgáltatást terveznek. Vannak olyan szegmensek, amelyek nem tudnak profit nélkül termelni, a tulajdonosnak azonban nem az a célja, hogy a profitot osztalékként kivegye, hanem a szolgáltatás biztonságát növelő fejlesztéseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés