Előfizetői tartalom

Nagytulajdonosok szállnak ki a MOL-ból

Portfolio
Információink szerint jelentős mennyiségű, 4,28 millió darab MOL-részvény került értékesítésre a Citigroupon keresztül egy tegnap lezárult könyvépítési folyamat során, ami a teljes részvénymennyiség 4%-ának felel meg. A tegnapi záróárnál alacsonyabban, 11 800 - 12 200 forint között került meghatározásra az előzetesen megállapított ársáv. Meglátásunk szerint nagy valószínűséggel a Dana Gas és a Crescent Petroleum lehetett az eladó. A Dana neve nem ismeretlen a hazai befektetőknek, a társaság tavaly februárban mintegy 2%-nyi MOL-részvényt adott el, ami jelentős mozgásokat okozott a részvények piacán. Információink szerint a MOL a sáv alján ment el, 11 800 forinton, aminek hatására a részvények árfolyama 6%-ot esett a nyitást követően.

Zuhanórepülésben a részvények A jelentős mennyiségű, alacsony áron (az előzetesen megállapított ársáv alján) történt részvényeladás hatására a tőzsdén erőteljes esés bontakozott ki a MOL papíroknál, melyek 6%-os mínuszban kezdték a mai kereskedést, messze alulteljesítve a piacot. A mostanihoz hasonlóan alacsony árszinteken a részvények az utóbbi 10 évben igen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái