Előfizetői tartalom

100 milliárd forintért vásárol földgázt az MVM

Portfolio
Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közgyűlése döntött a társaság részére nyújtandó 100 milliárd forint értékű tulajdonosi kölcsönről, amellyel a nemzeti energetikai társaság az ország ellátásbiztonságát jelentősen növelő földgázt vásárol. A biztonságnövelő lépéssel az MVM Csoport tárolóiba besajtolt gáz mennyisége jelentős mértékben járul hozzá a télre elégséges mennyiségű energiatartalék képzéséhez - áll az MVM közleményében.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közgyűlése az MNV Zrt. által biztosított 100 milliárd forint értékű tulajdonosi kölcsön felvételéről döntött. Az összegből az MVM Csoport egyik energiakereskedő társasága, a Magyar Földgázkereskedő Zrt. az ellátásbiztonság növelése érdekében jelentős földgázkészletet vásárol, amelyet a nemzeti energetikai társaságcsoport földgáztárolóiba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés