Előfizetői tartalom

Eufória tombol a tőzsdéken?

Portfolio
A jelenleg is sokéves csúcson lévő részvényárak és a múltbeli tapasztalatok alapján is régóta tartó részvénypiaci rali láttán feltehetjük a kérdést, hogy vajon a fellendülések késői szakaszát jellemző eufóriát látjuk-e jelenleg az amerikai részvénypiacon, vagy ettől még azért odébb vagyunk. Jelenleg egyetlen olyan tényező sincs, mely ez előbbi feltételezést alátámasztaná, annak ellenére, hogy a tőzsdei kibocsátások nagyon is pörögnek, helyenként pedig igen magas értékeltségi szinteket láthatunk.

A tőzsdei eufória jellemzően a fellendülések késői szakaszában megfigyelhető jelenség, ilyenkor a nagy intézményi befektetők, mint a nyugdíjalapok felülsúlyozzák a részvényeket, tekintet nélkül a prudens eszközallokációra, a magánbefektetők pedig a legjobban teljesítő befektetési alapokat rohamozzák meg, a neves stratégák a részvényekre vonatkozóan felülsúlyozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés