Előfizetői tartalom

Keményen betáraztak MOL-ból a hazai nagybefektetők

Portfolio
Tegnap erőteljes nyomás nehezedett a MOL-ra, az árfolyam egész nap jelentős mínuszban tartózkodott, a forgalom pedig valósággal felrobbant a jelentős mennyiségű részvényeladás következtében. Ennek kapcsán hazai brókereket és alapkezelőket kérdeztünk meg, a válaszokból pedig az derült ki, hogy a magyar intézmények a felajánlott mennyiség jelentős részét, mintegy felét jegyezhették le, míg a kisbefektetők részvétele minimális lehetett. Egyesek szerint az aukció nem volt fair, mások úgy vélik a lebonyolítás professzionális volt. A piaci szereplők között többen is arra gyanakodnak, hogy a könyvépítés szervezője, a Citi is jelentősebb mennyiséget vehetett saját számlára, amit aztán a nap folyamán öntött ki a piacra, nyomás alatt tartva az árfolyamot. Sőt, elképzelhető, hogy még most is maradt a Citinél MOL-részvény, ami rövid távon nyomás alatt tarthatja még a papírokat.

Mit mondanak a brókerek? Az általunk megkérdezett, név nélkül nyilatkozó brókerek a legutóbbi MOL-részvényeladás kapcsán elmondták, a lebonyolítás nem volt a legjobb, akadt olyan üzletkötő, aki nem is tudott róla, mert nem vette észre. Emiatt szerintük a kisbefektetők szinte biztos, hogy nem vettek részt az aukción. Elsősorban nagybefektetők voltak aktívak a részvényben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés