Előfizetői tartalom

Megkegyelmez Putyin a MasterCardnak és a Visának

Portfolio
Úgy tűnik, mégsem vonulnak ki a világ legnagyobb kártyatársaságai Oroszországból, ugyanis jelentősen enyhítettek Putyinék egy eredetileg durva szabályozáson - számolt be a Financial Times. Ha a Visa és a MasterCard október 31-ig meg tudja oldani, hogy a kártyás tranzakciókat Oroszország területén számolják el, akkor nem kell a korábbi szabályozásban előírt közel 3 milliárd dollárnyi biztonsági betétet elhelyezniük a jegybanknál.

A biztonsági betét a kártyatársaságok egy napi átlagos tranzakciós forgalmának negyedét teszi ki (összesen kb. 2,9 milliárd dollárt), és egyfajta fedezetként szolgál arra az esetre, ha a társaságok újra felfüggesztenék szolgáltatásaikat az országban. De egyelőre nem kellett még elhelyezniük a hatalmas összeget a jegybanknál, erre október végén kerülne sor. Ha azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés