Előfizetői tartalom

A nyugati gázhatáron erősít Ukrajna

MTI
Az Eustream szlovák gázszállító vállalat keddi tájékoztatása szerint ügyfelei 2019-ig lefoglalták az általa üzemeltetett Vojany-Uzshorod gázvezetéket, hogy évente 10 milliárd köbméter földgázt szállítsanak az Európai Unióból (EU) Ukrajnába. Ezen túlmenően az ukrán állami gázvállalat versenypályázatot írt ki gázszállításra Magyarországon át. Az orosz Gazprom mindeközben növekvő ukrán gáztartozásról számolt be.

Az Eustream szóvivője szerint az évi 10 milliárd köbméter az ukrajnai gázkereslet 20 százalékát tudná kielégíteni. Az érintett vezetéknek még nincs ekkora kapacitása, de 2015 első negyedévére a fejlesztéseknek köszönhetően már lesz. A gázvezetéket szeptembertől foglalták le, akkortól kezdődhetnek a teljes kapacitást elérő szállítások, de az Eustream nem nevezte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés