Előfizetői tartalom

Egyre kevesebben trükköznek a tőzsdén

Portfolio
Jelentősen csökkentek a válság óta az Egyesült Királyságban a bennfentes információkkal való visszaélések - derült ki egy piaci felügyeleti szerv által készített felmérésből. Az illegális tevékenység visszaszorulását a bennfentes kereskedési lehetőségek csökkenése, a befektetők növekvő kockázatkerülése, valamint a lebukás megnövekedett valószínűsége magyarázhatja - írja a CNBC.

Bennfentes kereskedés alatt azt értjük, ha valaki lényeges, nem nyilvános információkkal visszaél, vagy másokat erre ösztönöz. A Financial Conduct Authority (FCA) számol egy mutatót, mely a piac "tisztaságát" számszerűsíti, ez 2007-2009 között 30% környékén mozgott, tavaly viszont már 15%-ra esett vissza. A mutató számszerűsítéséhez a felügyelet elemzi a felvásárlások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés