Előfizetői tartalom

Ezek aztán a szemet gyönyörködtető hozamok!

Gayer Attila, CFA
Miközben a világ nagy integrált olajcégei az elmúlt években jobbára szenvedtek, addig az olajipari szolgáltató vállalatok valósággal duzzadnak az erőtől, ebben a szektorban csak idén 30-50%-os emelkedéseket láthattunk a fontosabb részvényeknél. Ráadásul ezek olyan vállalatok papírjai, melyek egyáltalán nem számítanak kicsinek, van köztük 130 milliárd dolláros kapitalizációjú cég is. A ralit elsősorban a kedvező iparági fundamentumok hajtják, ezek a vállalatok talán a legnagyobb nyertesei az Észak-Amerikában zajló palagáz és olajforradalomnak. A részvények első ránézésre nem tűnnek olcsónak, azonban a magas árazási szorzók teljes mértékben indokolhatók a profitnövekedési kilátások alapján. A korábbi nagy emelkedéseket követően helyenként már megindult egyfajta korrekció, hosszú távon azonban a kedvező alapfolyamatok miatt a részvények szárnyalása jó eséllyel folytatódhat.

Elszálltak az olajipari szolgáltató cégek Igen érdekes folyamatokat láthatunk, ha az olajipari szolgáltató cégek árfolyamgrafikonjait böngésszük, szinte valamennyi szereplő árfolyama igen jelentős emelkedést produkált az elmúlt mintegy másfél év során. A szektor legnagyobb szereplői az észak-amerikai cégek, itt az alábbi ábra jól mutatja, hogy 2013 januárja óta egyes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés