Üzlet

Bővít az Opel Szentgotthárdon

Portfolio
Megkezdődött a kisméretű benzines motorok sorozatgyártása a világ egyik vezető autóipari vállalata, az Opel szentgotthárdi üzemében. A bővülést követően az üzem már három különböző motorcsaládot képes egyszerre gyártani. A gyárban tartott sajtótájékoztatón részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter-helyettes is.

A jövő évben a magyar gyárból kikerülő motorok száma meghaladja majd az 500 000 darabot, 2016-ra pedig már közel egymillió elkészített termékkel számolnak. Solt Tamás, az Opel Szentgotthárd igazgatója kiemelte: "Szentgotthárdon a tavalyi évben két gyáregységünkben összesen 354 ezer motort állítottunk elő. Eddig több mint ötszáz új munkatársat vettünk fel abból a közel ezerből, akikre a gyártás teljes felfutásakor lesz szükség. Emellett tavaly egy 130 millió euró pótlólagos beruházást valósítottunk meg, annak érdekében, hogy az új motorcsalád gyártása zökkenőmentesen elkezdődhessen."

Az eseményen részt vett Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, aki elmondta: "Az Opel új motorjainak gyártásával Szentgotthárd európai motorgyártó központtá válik."

"A magyarországi Flex üzem - mint a világ egyik legfejlettebb motorgyára - kulcspozíciót tölt be az Opel európai gyártórendszerében" - mondta az ünnepségen Joachim Koschnicke, az Opel alelnöke. "Az idei esztendő és 2018 között 27 új Opel modell és 17 új motor kerül a piacra, melyek többsége itt készül majd." - tette hozzá.

Az Opel magyarországi meghatározó szerepét az értékesítési eredmények is igazolják. Az elmúlt 23 évben az Opel eladásaival mindig ott volt a képzeletbeli dobogón, ennek is köszönhető, hogy ma Magyarországon Opelből fut a legtöbb az utakon (több mint 450 ezer). A márka nemcsak első volt a személyautó piacon az elmúlt három évben, de az idei első félévben kiugróan jót teljesített. 68%-al növekedtek az Opel magyarországi eladásai, ami több mint kétszerese a piaci átlagnak. Ez 13% fölötti piaci részesedést és biztos piaci elsőséget jelent az Opelnek Magyarországon.
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
kinai elnok
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
címlapkép_zöld