Előfizetői tartalom

A botrányos kibertámadás sem ingatta meg az eBay-t

Portfolio
Az elemzői várakozásoknak közel megfelelő negyedéves eredményekről számolt be az eBay tegnap este, az amerikai tőzsdék zárását követően közzétett negyedéves gyorsjelentésében. A bevétel és a profit is növekedett az előző év azonos időszakához viszonyítva, elsősorban a PayPalnak köszönhetően. A társaság vezérigazgatója szerint "kihívásokkal teli" volt a negyedév, de kiemelte a PayPal erősségét. A gyorsjelentés főbb pontjai: Az elemzői várakozásoknak megfelelő második negyedéves eredményekről számolt be az eBay. A bevétel 13%-kal, az egy részvényre jutó eredmény pedig 10%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A növekedés húzóereje még mindig a PayPal, amit Carl Icahn szívesen leválasztana a cégről. A harmadik negyedévre az elemzői konszenzusnál gyengébb prognózisokat fogalmazott meg a vezetőség.

Kihívásokkal teli negyedév A második negyedévben egy kibertámadás kavart botrányt az eBay körül, májusban a cég közölte, hogy 145 millió ügyfél adatai kerültek veszélybe. Ráadásul egyre erősebb a verseny az online kereskedelemben, az Amazon.com agresszív a piacon, és a hagyományos kiskereskedelmi cégek is elkezdik kihasználni az online értékesítésben rejlő lehetőségeket....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés