Előfizetői tartalom

Csalódást is, meglepetést is okoztak a Google számai

Portfolio
Felemásra sikerült a Google második negyedéves gyorsjelentése, amit tegnap, a tőzsdék zárása után tett közzé a cég. A bevétel felülmúlta a várakozásokat, profitszinten viszont csalódást okozott a cég. A hirdetések árai tovább csökkennek, mégis folytatódott a növekdés a negyedévben. A gyorsjelentés főbb pontjai: Az árbevétel a várt 15,62 milliárd dollár helyett 15,96 milliárd lett. Az egyszeri hatásoktól tisztított EPS 6,24 dollár helyett 6,08 dollár. A hirdetések ára tovább csökkent az előző év azonos időszakához képest. Távozik az értékesítési vezető a Google-tól. A zárás utáni kereskedésben a papírok emelkedtek, 1,9%-kal került feljebb az árfolyam.

Vegyes lett a negyedév Piaczárás után tette közzé negyedéves számai a Google, az internetóriástól az elemzők 15,62 milliárd dolláros árbevételt vártak, miközben az egyszeri hatásoktól tisztított egy részvényre jutó eredmény esetében 6,24 dollárt. Ehhez képest vegyes eredményeket közölt a cég, hiszen az árbevétel jobb, az EPS viszont rosszabb lett a gondoltnál....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés