Előfizetői tartalom

Drága lesz ez a háború - Most Hágából szívatják Putyint

Portfolio
A korábbi részvényesek számára kedvező ítélet született a hágai bíróságon a Jukosz-perben, aminek következtében Oroszországot 50 milliárd dollár kártérítés megfizetésére kötelezhetik - számolt be a Reuters. Az ítélet nem jogerős. A Jukosz egykor Oroszország legnagyobb olajipari vállalata volt, melynek legnagyobb részvényesét, Mihail Hodorkovszkijt a vállalat ellen indított hadjáratot követően hosszú időre börtönbe zárták. A Jukosz eszközeit 2007-re teljes egészében értékesítették, azok legnagyobb része pedig az állami kézben levő Gazpromhoz és Rosznyefthez került. Az utóbbi jelenleg Putyin és Igor Szecsin irányítása alatt áll.

Óriási kártérítést fizethet Oroszország A hírügynökség beszámolója szerint a hágai bíróság a Jukosz korábbi részvényeseiből álló csoport javára döntött ítéletében, a hivatalos bejelentés pedig még ma megérkezhet, amiben Oroszországot az eredeti, 100 milliárd dolláros kártérítési összeg felére, 50 milliárd dollár megfizetésére kötelezhetik. A kártérítési...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái