Üzlet

Kiszáll a HVG-ből a nagytulajdonos

Portfolio
Közleményt adott ki szerdán a HVG kiadó, mely szerint a Funke Csoport többségi tulajdonos tárgyalásokat folytat a kisebbségi részvényessel (Szerkesztőségi Vagyonkezelő Zrt.) a tulajdonosi struktúra átalakításáról. További részleteket nem közölt a kiadó, így az új tulajdonosi struktúra sem ismert. A cél a műhelyek (print és online) tevékenységének szoros összehangolása.
"A német Funke Csoport azt követően, hogy közel 1 milliárd eurós befektetéssel megvásárolta Németországban az Axel Springer Kiadó regionális lapjait, valamint női és tévémagazinjait, felülvizsgálja, hogy mely régiókban kívánja továbbra is fenntartani tevékenységét. Mindez kelet-európai, ezen belül magyarországi piaci jelenlétének újragondolását jelenti.

A Funke Csoport ugyanakkor továbbra is felelősséget érez a HVG jövőbeli működőképessége és piaci pozíciójának további erősítése iránt, éppen ezért tárgyalásokat folytat a kisebbségi részvényessel a tulajdonosi struktúra átalakításáról. A kisebbségi tulajdonos Szerkesztőségi Vagyonkezelő Zrt. széleskörű ismeretekkel rendelkezik a magyar hírpiacról, valamint a HVG-ről is, ami nagyban hozzájárul a működés folyamatosságának és sikerének fenntartásához. A részletekről a tárgyalások jelenlegi szakaszában a tulajdonostársak nem kívánnak további tájékoztatást adni. A társaság rendkívüli közgyűlését 2014. augusztus 28-ára hívták össze." - olvasható a HVG Kiadó közleményében, mely arra is emlékeztet, hogy a HVG Zrt. az elmúlt évet 3 milliárd forintos forgalom mellett veszteséggel zárta. A társaság pénzügyi helyzete azonban stabil.

Kiszáll a HVG-ből a nagytulajdonos
Egy érdeklődő nézi a képeket a debreceni Kölcsey Központban , ahol kiállítás nyilt a Heti Világgazdaság (HVG) sikeres címlapjaiból. (Debrecen, 2006. október 31.)
"A HVG Kiadó Zrt.-ben az idén kezdődött el az a munka, amely a cég hosszú távú stratégiájának definiálását, a fenntartható, 3 éves üzleti terv előkészítését és a tartalom-előállítással foglalkozó műhelyek tevékenységének szoros összehangolását tűzte ki célként. Egyébként a most leköszönő Vass Péter főszerkesztő (akinek 3 éves mandátuma most járt le) utódjának kiválasztása is folyik, szerkesztőségi döntés erről szeptemberben lesz, addig Jakus Ibolya megbízott főszerkesztőként irányítja a lap, és Neizer Anita a hvg.hu munkáját. A HVG továbbra is elkötelezett a hazai olvasók iránt, éppen ezért célja, hogy a hazai nehéz médiapiaci körülmények ellenére hosszú távon, stabilan tudjon működni" - hangsúlyozta Szauer Péter vezérigazgató a közlemény szerint.

Kiszáll a HVG-ből a nagytulajdonos
Hiller István oktatási és kulturális miniszter a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adja át Szauer Péternek, a HVG Kiadó igazgatójának az Iparművészeti Múzeumban tartott díjátadó ünnepségen 2009-ben.
Orbán Viktor Prága
GettyImages-1174045407
Budapest ingatlanpiac lakások madártávlat
Névtelen tervválság forint
GettyImages-1187738330
eromu
K_EPA20190122208
GettyImages-1175389290
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
GettyImages-1187738330